70’ene set med teenage-øjne

Se 70’erne som perioden opleves af den generation, hvis forældre blev født i 70’erne.
Den historiske festival Golden Days kaster lys på 1970’erne og Køge Bibliotek sætter spot på køgensernes liv og hverdag i tiden dengang.
Onsdag den 21.9 kl. 16-18 konfronteres lokale aktører fra 70’erne med spørgsmål fra nutidens unge på Køge Bibliotek.
Lyt med ved dette møde på tværs af flere generationer. Arrangementet er gratis og åbent for alle.

Musik, miljø og foldbold
8.c fra Hastrupskolen stiller spørgsmål til et panel af borgere, som var aktive i 70’ernes Køge. De unge afdækker, hvordan tingene foregik i 70’ernes Køge og hvordan aktørerne satte præg på byen i denne periode.

Aktørerne er fodboldspiller Peter Poulsen, som var med til at gøre Køge til Danmarksmestre i 1975, lokalpolitiker Kristian Ebbensgaard, miljøaktivist Bent Larsen, folkeskolelærer Karin Pedersen, musiker Mogens Hockerup og kvindesagsforkæmper Meta Liv Skensved.

Forskelle og ligheder
Hvilke tanker gør nutidens unge sig om 70’erne? Ser de forskellene eller lighederne – og hvad er relevant for dem at vide noget om i dag?

Med nysgerrighed og spørgsmål til dem, der var aktive i 1970’erne, spejler 8.c. nutiden i fortiden. Det bliver spændende at høre, hvad nutidens unge er nysgerrige på i forhold til perioden og mon ikke, de mange anekdoter fra dengang, kalder masser af minder frem hos tilhørerne, siger bibliotekar Britta Overgaard Jensen, der er en af arrangørerne.

Til slut får publikum også lejlighed til at stille et par korte spørgsmål til dem, der var unge i 1970’erne.

Hit med Historien
Arrangementet sker i samarbejde mellem KøgeBibliotekerne og selskabet Hit med Historien, der udgiver bøger om Køge bys historie fortalt for børn. Næste bind i serien vil netop genopleve Køge i perioden 1973 til 1989.

Hit med Historien er et samarbejde mellem KøgeArkiverne, KøgeBibliotekerne, Hastrupskolen og en pædagogisk konsulent.