Hit med Historien udgiver ’Køge 1958-1973 – en by under forvandling’

Torsdag den 25. juni udgives 7. bind i rækken af bøger om Køges Historie fortalt for børn.

For- og bagside på det 7. bind i serien.

For- og bagside på det 7. bind i serien.

Bogen handler om den periode, hvor Køge blev en moderne by; kvinderne kom for alvor ud på arbejdsmarkedet, nye boliger blev bygget i stor stil, der var gang i ungdomslivet, fuld beskæftigelse og gæstearbejderne kom til landet, ny pædagogik slog igennem. Der var i det hele taget fuld kraft på udviklingen og fremtiden tegnede lyst.

Forfatteren har fået hjælp af en række lokale borgere, der har fortalt om deres barndoms og ungdoms oplevelse af livet i perioden, hvilket er med til at gøre det til en meget levende bog.

Bogen er skrevet af forfatteren Claus Buttenschøn og er lavet som et undervisningsmateriale for 6. og 7. klassetrin. Dertil hører også en uddybende hjemmeside udarbejdet af forfatteren samt bibliotekar Jacob Kobbernagel.

Alle med interesse for lokalhistorien kan dog have glæde af bogen. Bogens manuskript har været fulgt af lærer Claus Mechlenborg, der med sin klasse 7.b fra Hastrupskolen har givet input til bogen. Der er et righoldigt billedmateriale og bogen er fint layoutet af Thora Fisker. Bogen kan efter udgivelsesdatoen købes på Køge Bibliotek og hos de lokale boghandlere for 125 kr.

Bag Hit med Historien står en gruppe bestående af Køge Bibliotek, Køge Byhistoriske Arkiv, Museum Sydøstdanmark, Hastrupskolen og pædagogisk konsulent Karin Larsen.