Ny bog om Køge på vej fra Hit med Historien

Hit med Historien udgiver bøger om Køge bys Historie fortalt for børn. Bøgerne har samtidig en bred appel til alle lokalhistorisk interesserede. Sidste år udkom 7. bind i serien med titlen ’Køge 1958-1973 – en by under forvandling’

forside58-73

Processen med at tilrettelægge den 8. og formentlig sidste bog er i fuld gang. Den kommende bog kommer til at dække Køges udvikling i 70’erne og 80’erne, helt præcist fra 1973 og frem til 1990.

Der arbejdes lige nu med bogens indhold og metode for indsamling af materiale samt finansiering. Endnu er der dog ikke knyttet en forfatter til udgivelsen, som forventes at færdig i forsommeren 2017. Inden sommer skal også findes en eller flere skoleklasser, som traditionen tro skal medvirke som børnekonsulenter og dermed sikre, at bogen vækker nysgerrighed og interesse hos børn i Køge.

De øvrige bind i serien er blevet til et efter et gennem snart 15 år og omfatter perioder fra Middelalderens Køge og op til nutiden. Flere af bøgerne er genoptrykt i nye oplag, således også den populære første bog om Køge i 1950’erne, som netop er trykt i 3. oplag.

Bøgerne kan købes på Køge Bibliotek, på Køge Museum og hos de lokale boghandlere for 125 kr. pr. stk.

Bag Hit med Historien står et samarbejde bestående af Køge Bibliotek, Køge Byhistoriske Arkiv, Museum Sydøstdanmark, Hastrupskolen og pædagogisk konsulent Karin Larsen.