Tale ved formand Jytte Dahl

Velkommen

Til markering af endnu en udgivelse af Hit med Historiens bøger.

Tak fordi I er mødt op og bidrager til at gøre dagen festlig.

Hit med historien fortæller Køge bys Historie fortalt for børn – og med bred appel til alle lokalhistorisk interesserede.

Som formand er jeg rigtig stolt af, at vi nu kan udgive det 7. bind i serien – denne gang med fokus på perioden 1958 – 1973 og 60’erne, hvilket dagen i dag vil bære præg af.

Den nye bog er skrevet af forfatteren Claus Buttenschøn, som også har været forfatter på bogen om perioden 1700-1850. I vil møde Claus lige om lidt.

Til udformningen af bogen medvirker vores børnekonsulenter, som på denne bog er 7b fra Hastrupskolen – dem kommer I også til at se og hører mere til.

Bogen er også krydret med bidrag fra en række Køgeborgere, som har fortalt om deres barndoms og ungdoms oplevelser i Køge.

Lars Kjær fra Køge Byarkiv har desuden været en stor hjælp i forhold til bogens billedmateriale.

Tak til jer alle sammen for uvurderlig indsats.

Uden sponsorer ville der imidlertid ikke være nogen bog.  Fra Køge Kommune har både Skoleudvalget og Kultur- og idrætsudvalget givet penge til udgivelsen.

Desuden har vi modtaget støtte fra Carlsen Langes legatstiftelse, Nordeafonden og AL Fonden – dvs. Arbejdernes Landsbank.

Mange tak for disse økonomiske bidrag!

Vores egen medfinansiering stammer fra salg af tidligere udgivelser, som både Arnold Buscks boghandel, Bogladen, Turistkontoret, Køge Museum, Byarkivet og biblioteket forhandler – og heldigvis er der stor købelyst.

Bogen er layoutet af vores trofaste grafiker Thora Fisker – som vi har det fineste samarbejde med. Bogens omslag med det allerførste hold studenter fra Køge Gymnasium er festligt og superaktuelt for årstiden, hvor de nybagte studenter jo også præger bybilledet i dag.

En særlig krølle på historien er dog at klassen på billedet i år fejrer 50 års studenterjubilæum og mødes i morgen.

Ellemarkens afdelingsbestyrelse og Solvejg Vassilas skal også have en stor tak for husly til dette arrangement.

Min sidste tak skal gå til partnerne i Hit med Historien: Birte og Inge fra Museum Østdanmark – som Køge Museum hedder i dag, Claus fra Hastrupskolen, Britta og Jacob fra Køge Bibliotek og pædagogisk konsulent Karin Larsen.

Tusind tak for godt arbejde og samarbejde!

Videre talerrække for receptionen:

  • Anette Simoni, formand for kultur- og idrætsudvalget i Køge Kommune
  • Birte Broch, redaktør på bogen og Arkiv- og afdelingsleder for Museum Sydøstdanmark, Køge Museum og Byarkiv
  • Claus Buttenschøn, bogens forfatter
  • Hastrupskolens 7 b, børnekonsulenter på bogen giver smagsprøver på den nye bog

Musikalske indslag leveret af Palle Finn Larsen, som var pigtrådsmusiker i Køge i 60’erne.