Artikler · oktober 17, 2022 0

Cocker-spaniellen er familiehunden

Skal I til at have en hund? En til hele familien? Så handler det om at finde den helt rigtige race.

Det er nemlig ikke alle racer, som er lige perfekte til en hel familie. For nogle hunde er mere end to mennesker for meget på én gang. For andre racer handler det også meget om hvilke aldre, børnene har. Nogle hunde skal have motion end andre, og der også forskellige konsekvenser for, hvad en hund gør, hvis den ikke får nok motion.

Der er rigtig mange ting at vide om de forskellige racer, inden I tager valget som en familie. Men et godt bud ville være en cocker spaniel.

Genrelt om cocker spanielen

Men hvordan kan cocker spanielen være den perfekte hund til familien? Uanset hvilken type familie man er, stor eller lille eller små eller store børn, så er cocker spanielen rigtig god. Især med mindre børn er en cocker spaniel et godt bud.

En cocker spaniel har en levetid på 13-14 år, og de tillader den at vokse op med børnene, så alle parter kan dele et energiniveau. Der er ikke den største forskel på kønnene, så du kan roligt vælge uden at tage forbehold for andet end eventuel kastrering, uden at være for bekymret for aggressionsniveau, størrelse, levetid eller opførsel.

Men der, hvor cocker spanielen virkelig er den perfekte familiehund, er ved dens imponerende og elskværdige tolerance. Oven i det, skal du ikke være bange for, at hunden bider. En cocker spaniel er én af de mindst aggressive racer, der findes, og den bider kun i meget sjældne tilfælde.

Altså betyder dét, at den er rigtig god med små børn. Hunden vil gerne lege, og den kan også godt blive lidt vild i det. Men den vil ikke bide, medmindre den bliver meget bange eller truet. Så længe børnene respekterer den, så skal hunden nok tolerere også lidt vildere børneleg, og hvis den får nok, så går den ofte bare sin vej. Hunde har jo også brug for pauser indimellem.

Cocker spanielen som en knyttende hund

Cocker spanielen er generelt en meget knyttende hund. Det skal forstås på den måde, at den har brug for rigtig meget kærlighed, og hurtigt kan føle sig efterladt, hvis den ikke får rigelige mængder af opmærksomhed. Derfor skal du bare give din cocker spaniel al den opmærksomhed, du overhovedet kan overkomme.

Endnu et grund til, at hunden er perfekt til små børn, er størrelsen. Det er ikke en overvældende hund, og den kan også sagtens klare TV-tid – og så kan den også bare rigtig godt lide, at de små krammer og nusser så meget som muligt!

Et stort plus er også, at hunden er ganske nem at opdrage. Ligesom med dens manglende bidelyst, så skal der heller ikke meget til at få den gjort velopdragen.

Det eneste, du bare ikke må, er at efterlade den for meget alene. Som sagt kan den hurtigt føle sig ensom, og så kan den begynde at bide og ødelægge møbler og andet.