Artikler · april 21, 2021 0

Hvor vælger vi det stærkeste MC lån? 

Hvor vælger vi det stærkeste MC lån? 

Er man på udkig efter en hel ny bil eller ønsker man at få byttet den ældre ud med en miljøvenlig, men har næppe pengene til det? Så kan et billån være en god beslutning for en. Når du skal have et billån er der som udgangspunkt to udgaver ; om det bør være med eller uden sikkerhed i bilen. Differensen på de to er at lånudbyderen kan give billån med sikkerhed i bilen, hvor der så tinglyses pant i bilen, derved låneudbyderen har delvist ejerskab i bilen. Det vil altså sige, at når en som låntager ikke overholder betalingsforpligtelserne, som er ved billånet kan långiveren gøre krav på bilen og tilbagsælge den til første sælger bilen for derved at kunne indfri bilånnet man har taget. Det kan være en fordel, hvis en overbevist om at du kan overkomme dine betalingsbetingelser over perioden, da det her for det meste kan være lukrativt for låneren at påtage dette billån. Da renten over løbetiden for det meste er billigere. 

Vigtige elementer at være opmærksom på, hvis man optaget et billån 

De 2 afgørende elementer du bør se på, når man skal optage et billån er lånebeløbet og løbeperioden. Lånebeløbet er det beløb i Kr man låner af giveren for at kunne købe båden. Løbetiden er den tid, som lånet skal afbetales over. Lånebeløbet er altså den mængde penge man skal bruge til erhvervelsen af båden. Så det er noget en selv kan justere på afhængig af hvilken bil man ender med at købe. afdragsperioden kan også reguleres afhændig hvor mange penge man har råd til at afbetale bådlånet på årsabasis. MC lånet kan derved blive mereomkostningstungt ved at man har en længere betalingsperiode.  

Hvor skal du starte ens billån? 

Når du bør vælge hvor du skal tage sit billån er det afgørende at se på den enkelte rente på det bådlån man ønsker. for eksempel, hvis man står og skal have en ny billån er det skønt at have overblik over om man har penge til at foretage det billån. En hurtig måde at holde overblik er at tarte en samtale med sin bank for at efterspørge hvordan din økonomi ser ud og hvad en har råd til. Her kan du naturligvis ændre det en anelse afhængig efter om du ser sin ønske båd og så kan du stige det en my. Det er selvfølgelig at beslutte noget, som man kan afbetale i det lange løb. Når man bør beslutte hvordan ens bådlån skal være er det rart at vide hvor mange penge du har i dit månedlige budget til at afbetale på det pågældende bådlån.  

Ny eller gammel bil 

Det er klogt at du har med i beregningen den naturlige værdi nedsættelse som båden får med tiden. Og om du kan komme ud af et for stort bådlån, for når bilen har erhvervet sig så stor en værdinedsættelse, så man ikke kan slippe ud af billånet ved at sælge den. Sidder man og betaler for ingenting og det er selvfølgelig det du helst vil undgå. Derfor er det klogt, at man ved at det er denne båd du ønsker at have i en længere tid. Ved en ny båden tilkommer de den største værdiforringelse, hvis motorcyklen forlader sælgeren. Derfra falder motorcyklen ej så stejlt i værdi. Hvis du kigger på en ældre båd, som er brugt eller lignende er det essentielt at man for kontrolleret statussen af båden.  

Så hvis du beslutter at afbetale MC lånet over 10 år, men man sælger motorcykel efter 5 år, så afbetaler du muligvis på en båd man ej mere har, hvilket ikke er klogt.  

Når du eksempelsvist skal have en motorcykel og derfor har behov for et billigt billån, så er der flere kriterier for at man kan påbegynde et bådlån.  Du bør være fyldt enogtyve år gammel, du bør have en årlig indtjening på 180.000 kr  

Som lånoptager er der to muligheder i henhold til om det bør være med eller uden udbetaling, altså, at man betaler en mængde af det fulde beløb fra køb af. Adskillige banker kræver i dag, at man lægger 10-20 % af det hele beløb af med det samme ved køb af en ny bil.  
 
Det kan være meget klogt at få tilbud fra adskillige differentierede lånudbydere før man tager et valg om hvor man skal tage dit bådlån henne, da der som tit er en variation.